2018-09-14 09:29Pressmeddelande

Snabbt, nyttigt & gott!

Det är väl allas önskedröm att kunna laga mat som går snabbt, är nyttig och som dessutom smakar riktigt gott. Kyckling är som vi alla vet ett köttslag med hög proteinhalt och låg fetthalt. Det ger dig stora variationsmöjligheter och passar i stort sett alla, stora som små.

Vi ser en stor ökning av färdiglagad mat i butik. Inom kategorin kyckling är det segment som växer mest. Men samtidigt som vi vill att middagen ska gå snabbt säger samvetet att det ska vara nyttigt. Kyckling är då den perfekta komponenten. Guldfågeln har ett stort sortiment av färdiglagade produkter, framförallt i frysen men vi ser också att det kylda ätklara sortimentet växer. 
Nu lanserar vi Grillade kycklinglårfiléer Sweet chili, som du kommer hitta i butikens frysdisk, framförallt på ICA. Produkter utan ben är mycket populära och kycklinglårfilén är den saftigaste delen på kycklingen. Helt färdiggrillad, så du kan äta den både kalla och varma. Ät den som den är med ett gott tillbehör eller lägg den i en gratäng, sallad eller wok.  

Inom kategorin färdiglagat i kyldisken lanserade vi för några år sedan Lagat & Klart. Med den Grillade skivade kycklingfilén i täten har detta blivit ett alltmer växande produktsegment. Vår senaste nyhet där är en Kycklingschnitzel i 2-pack. En färdiglagad kycklingschnitzel som du enkelt bara steker på i några minuter i stekpannan och serverar t.ex. med gräddsås, potatis och lingon. Enkelt, snabbt och jättegott.
Vår sista nyhet i höst är en marinerad strimlad kycklingbröstfilé med smaker från det thailändska köket. Du möts av ljuvliga smaker av lime, citrongräs, chili och koriander. Denna kyckling är inte tillagad men det går snabbt att bara lägga den Rakt Ner i Pannan och den är färdigstekt på bara några minuter. Servera med wokgrönsaker och nudlar och måltiden står på bordet. 

Alla Guldfågelns produktnyheter bidrar till att du ska få en snabb måltid, som både är nyttig och god. Då får du tid till annat och kan njuta av det goda livet. 


Om Om Guldfågeln

Guldfågeln AB är ett av Sveriges ledande företag när det gäller svenskproducerad kyckling av högsta kvalitet. Vi har tillverkning i Mörbylånga på södra Öland och i Falkenberg. Guldfågeln är ett familjeföretag som ägs av familjen Håkansson och tillhör Blentagruppen som ligger i Skåne. Där ingår även Ingelsta Kalkon och Lantfågel. Företaget grundades 1975. I Mörbylånga har vi idag ca 450 anställda och i Falkenberg arbetar ca 100 personer med att producera Guldfågelns produkter. Vi omsätter ca 1,5 mdr. Redan från början bestämde vi oss för att enbart satsa på högsta kvalitet och att se till att vi har full kontroll över hela uppfödningen. Det betyder att Guldfågelns kycklingar är garanterat svenska. De är kläckta i koncernens eget kläckeri i Skåne, därefter föds kycklingen upp hos särskilt utvalda uppfödare i Småland, Blekinge, Skåne och Halland. Slakten av kycklingarna sker antingen på vårt slakteri i Mörbylånga eller i Falkenberg, där de också förädlas och levereras ut till våra kunder. Guldfågeln har ett väl utvecklat djuromsorgsprogram. Vi har stora uppvärmda stallar där kycklingen får gå fritt på kutterspån och har fri tillgång till foder och vatten. Eftersom våra uppfödare finns i närheten har vi inga långa djurtransporter. Vi är medlemmar i branschorganisationen Svensk Fågel vilket du kan läsa mer om under Svensk kyckling. Kycklingkonsumtionen har en mycket positiv trend i Sverige och har under en 10-års period mer än fördubblats i Sverige. Guldfågeln har idag ett brett sortiment på både Dagligvaruhandeln och Restaurang & Storhushåll. Vi är marknadsledare på ätklara kycklingprodukter och arbetar för att vidareutveckla färsk och färdigmarinerad kyckling. Vår affärsidé lyder: Guldfågeln ska förse konsumenterna med välsmakande produkter & idéer baserade på svensk kyckling, som förenklar måltiderna. Vi på Guldfågeln kan garantera dig som kund att våra kycklingar är uppfödda på ett etiskt sätt, samtidigt som de smakar saftigt och gott och är av högsta kvalitet. Tillsammans med våra unika recept innebär det att vi kan erbjuda dig det bästa av ”Den Svenska Kycklingen”.